IBPS CWE Previous Paper with Answers for Clerks Recruitment Held on 11-12-2011 (based on memory).

Institute of Banking Personnel Selection Common Written Exam Papers

IBPS Clerical Cadre Model Papers also publish soon

Clerical Cadre Exam Pattern/Scheme

1. Reasoning 40 Questions 40 marks

2. English Language 40 Questions 40 marks

3. Numerical Ability 40 Questions 40 marks

4. General Awareness with special
reference to Banking Industry: 40 Questions 40 marks

5. Computer Knowledge: 40 Questions 40 marks
Total Marks : 200, Total Marks: 200, Total time: 2 hours

IBPS CWE Previous Paper 2011- Qualitative Aptitude for Clerks

What answer will come in place of question mark

1. 10.8 x 5.5 x 8.4 + ?
a) 458.69
b) 489.96
c) 498.96
d) 485.69
e) None of above

2. 45÷5 -0.5 = ?
a) 10
b) 12
c) 9.5
d) 8.5
e) None of above

3. 5 x ? = 8484 ÷4
a) 444.2
b) 424.2
c) 442.2
d) 422.2
e) None of the above

4. 16% of 550 ÷ ? of 500 = 2.5
a) 5.64
b) 8.11
c) 7.04
d) 6.08
e) None of the above

5. 683.46-227.39-341.85=?
a) 114.22
b) 141.22
c) 144.22
d) 112.22
e) None of the above

6. √? – 5 = √2209
a) √2704
b) (52)²
c) √52
d) 52
e) None of above

7. 6888.009-487.999-87.989=?
a) 6000
b) 6570
c) 6430
d) 6200
e) 6310

8. 5454 ÷ 54 ÷ 5 = ?
a) 15
b) 25
c) 30
d) 20
e) 10

9. 600 519 ? 406 370 345 329
a) 435
b) 455
c) 425
d) 445
e) None of these

10. 3 6 12 24 48 96 ?
a) 192
b) 182
c) 186
d) 198
e) None of above

Answers
1) c 2) d 3) b 4) c 5) a 6) b 7) e 8) d 9)b 10)a

0 Comment:

Post a Comment

Recent Posts

 
Top